Artikel afbeelding

Help, mijn (wordpress) website is super traag

Dit is helaas een veelvoorkomend probleem. Meestal is de oorzaak de actieve template en/of afbeeldingen die u heeft geüpload. Om de laadtijd te verbeteren zullen er een hele hoop technische aspecten aan uw website veranderen. De snelheid van uw (WordPress) website telt namelijk ook mee in het bepalen van de ranking in Google’s zoekresultaten. Daarom vindt is het belangrijk om uw website zo snel mogelijk in te laden. Uw webpagina’s worden opgeslagen op de server zodat deze pagina’s sneller door de bezoekers kunnen worden ingeladen.

Hoe krijg ik mijn website sneller zodat ik beter scoor in Google?

Om uw website sneller te maken ligt aan een aantal situaties. Zoals welke template u in gebruik heeft, of er ernstige bugs zijn of hoe groot uw website is. Maar in veel van de gevallen kunnen er met simpele oplossingen de laadtijd van uw WordPress website halveren.

In sommige gevallen is maatwerk noodzakelijk. Dat is in het geval van combinaties als WPML en Visual Composer. Het is bekend dat deze twee populaire plug-ins uw website flink kunnen vertragen. Het is verstandig om altijd een nulmeting uit te voeren en aan de hand van deze screening kunt u aan de slag gaan. De laadtijdsverbeteringen worden ook door diverse (wordpress) specialisten online voor een fixed price aangeboden. Dit scheelt u tijd en meestal kunnen ze dit binnen 3 werkdagen oplossen.

Op November 10, 2018