Artikel afbeelding

LinkedIn tips voor uw B2B-organisatie

LinkedIn is een uiterst nuttig marketingplatform voor B2B bedrijven. Het platform maakt het mogelijk om gebruik te maken van elkaars netwerken waarmee u direct informatie, inzichten en nieuwe contacten kunt verkrijgen. Ook kunt u hiermee uw organisatie en producten beter zichtbaar maken bij uw doelgroep. Wij vertellen u graag hoe u LinkedIn het beste kunt gebruiken voor uw bedrijf.

Onze tips voor het gebruik van uw LinkedIn bedrijfsaccount

  • Maak gebruik van @mentions en #hashtags. Bij het gebruik van een hashtag is de kans groot dat uw bericht verschijnt bij een grotere doelgroep dan alleen de volgers van uw bedrijfspagina. Dit zal leiden tot een toename in het aantal views en het aantrekken van nieuwe geïnteresseerden. Het gebruik van een mention geeft de mogelijkheid om direct een persoon of bedrijf te koppelen binnen uw bericht.
  • Deel vaak en deel verschillende soort berichten van uw partnerorganisaties of over actuele marktontwikkelingen. Zo blijft het publiek geïnteresseerd in de content die u deelt. Deel deze berichten op het moment (dag en tijdstip) dat uw publiek online is.
  • Voeg Call to Actions toe aan uw bericht. Door het toevoegen van een tekst als ‘klik hier’ of ‘deel dit artikel in uw netwerk’ wordt de lezer verleid meer te lezen over uw organisatie. Dit zal zorgen voor een hogere ‘Click Through Rate (CTR).’ Een hogere CTR leidt weer tot een hogere ranking in Google.
  • Maak gebruik van foto’s en video’s. Dit maakt uw berichten aantrekkelijker en vergroot de zichtbaarheid van uw bedrijf als mensen door hun berichtentijdlijn scrollen.
  • Zorg dat uw werknemers verbonden zijn met uw bedrijf. Vraag of zij altijd een company bericht willen delen met hun netwerk. Op deze manier wordt een groter publiek bereikt. Laat ze ook lid worden van relevante groepen op LinkedIn zodat zij hierin ook berichten kunnen delen.

Dit artikel is geschreven door marketing en reclamebureau Emogy in Heerhugowaard. Wij helpen B2B organisaties met marketingadvies en praktische communicatieproducten. Meer over LinkedIn voor de B2B markt leest u in een artikel op onze website.

Op August 12, 2020