Nederlandse Voice Over + Stemmenbureau


Lootsstraat 24H 1053 NX Amsterdam
020 210 1214 Klik om te bellen

Over Nederlandse Voice Over + Stemmenbureau

Het Nederlandse voice-over bureau VoiceCowboys uit Amsterdam heeft een uitermate gebruiksvriendelijk voice over platform om betaalbare stemmen te boeken. Je vindt er zowel Engelse, Vlaamse en Nederlandse voice overs die bijvoorbeeld bedrijfsfilms, commercials en voicemail systemen inspreken. Hoge kwaliteit en de befaamde niet goed, geld terug-garantie. 

Uiteraard zijn er tegenwoordig vele stemmenbureaus, en de meest bekende voice over agency is VoiceCowboys uit Amsterdam. Wat zijn de verschillen? Het ene stemmenbureau is gespecialiseerd in professionele voice-overs voor grote film producties, terwijl het andere voiceover bureau meer is afgestemd op de grotere volumes van het bedrijfsfilms inspreken en commercials produceren. De voice-over branche in Nederland is dus heel divers.

Nederlandse voice-overs

Deze vernieuwing onder de stemmenbureaus heeft uiteraard ook zijn invloed gehad op Nederlandse voice-overs. Voorheen was een stemmen bureau vooral een bemiddelingsbureau die een beperkt aantal bekende voice-overs vertegenwoordigden. Hierdoor hoorde je soms in één reclameblok op de radio vaak dezelfde voiceover als stemacteur voor verschillende merken. Goede business dus voor de Nederlands voice-overs in kwestie.

Sinds de jaren 2000, gelijktijdig met de opkomst van internet konden iij zelfstandige online stemacteurs ook zichzelf op de kaart zetten met een representatieve website voorzien van de meest actuele professionele voice-over demo’s. Tegelijkertijd was een uitgebreide voiceover studio voorzien van 19 inch rack apparatuur niet heel belangrijk meer. Gratis voice-over software was namelijk al voorzien van dure analoge audio-apparatuur, waardoor de kwaliteit net zo goed werd.

Voice-over Nederlands

Al deze ontwikkelingen hadden ook zijn invloed op de stemmen die zich als voice-over Nederlands bij bureaus hadden aangemeld. Zo zijn er tegenwoordig stemmenbureau sites met een eigen voice-over opnamestudio die bijvoorbeeld een bekende Nederlander vertegenwoordigen. Deze bekende voice-overs hoeven door de opnamestudio van hun agency niet zelf in het bezit te zijn van een voice over booth. Handig als je een bekende Nederlandse voice-over nodig hebt tegen scherpe voice-over tarieven. 

De sterke groei (en winst voor de stem) zit natuurlijk vooral op het gebied van online films, ook wel bedrijfsfilms genoemd in jargon. Vooral sinds de opkomst van social platforms zit online bedrijfsfilms in de lift. Zo zijn er inmiddels zelfs softwarepakketten waar men zonder enige kennis zelf simpel en snel een video in elkaar kan zetten met bijvoorbeeld een Duitse, Franse, Spaanse, Engelse of Amerikaanse voice-over.

Tegenwoordig worden professionele stemmen voor de meeste bedrijfsvideo’s door een extern stemmen bureau opgeleverd. Vervolgens gaat bij grotere bedrijven een in-house movie-editor met de geleverde audio aan de slag. Deze bestelt dan online zijn gewenste stem-acteur op het platform van VoiceCowboys. Dit is mogelijk doordat de grootste groep Nederlandse voice overs is aangesloten bij de populaire online voice-over agency. Het grote voordeel voor de opdrachtgever is dat wordt bespaard op de externe studiohuur van soms wel enkele honderden euro’s per voiceover opname, terwijl een stemacteur nog wel voldoende kan verdienen

Stemmenbureau VoiceCowboys uit Amsterdam

Een ander groot voordeel van de werkwijze bij VoiceCowboys is dat professionele voice overs in Amsterdam meerdere opnames per dag kunnen inplannen, doordat boekingen van vanuit de eigen homestudio mogen worden ingesproken. Dit maakt het vak dan ook interessant voor vele freelance voice overs. Maar juist door dit grote aanbod van Nederlandse voiceover acteurs is een stemmen bureau ook onmisbaar: zij selecteert uiteindelijk het meest beste stemmenaanbod voor stemzoekers en behandeld eventuele veelgestelde vragen.

Alle diensten op een rij:

  • Nederlandse voice-overs voor bedrijfsfilms
  • Professionele voicemail voice-over inspreken 
  • Bekende voice over stemmen voor commercials
  • Adviseren van zendtijd op radio en televisie (mediabureau)

Nederlandse Voice Over + Stemmenbureau in het kort

Diensten

TV Reclame

Media

Audio
Nederlandse voice over
Video

Bedrijfsgrootte

Klein (tot 10 medewerkers)

Onze locatie

Nederlandse Voice Over + Stemmenbureau


Lootsstraat 24H 1053 NX Amsterdam
020 210 1214 Klik om te bellen