Terug

Wat is verstandig?

Bryan

Ik zit nu op de Haagse Hogeschool in mijn laatste jaar van de opleiding Communicatie & Multimedia Design. Echter wil ik heel graag in het reclamewereldje (afstuderen) werken en dan met name op conceptontwikkeling en meehelpen realiseren. Ik merk dat het lastig om aangenomen te worden bij dit soort bureau's als je niet de goede achtergrond heb (lees: kunstacademie studenten).

 

Ik heb een vrij technische achtergrond en probeer dat om te buigen naar meer grafisch. Ik ben al bezig om dit voor elkaar te krijgen doordat ik stage heb gelopen bij een klein reclamebureau in Den Haag. Echter vraag ik me nu af of het verstandig is om een master te volgen op een kunstacademie of iets dergelijks. 

 

Wie kan me hier wat meer over vertellen?

 

Gr. Bryan


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste, Bryan.

 

Ikzelf heb ook Kunstacademie gedaan, alleen daar ben je TE VRIJ.

Je moet ook de kennis krijgen van concept ontwikkeling.  C&M D is meer het management van wat reclamebureaus doen, maar niet wat jij wilt doen. Dat management stuurt wel "bedenkers" aan die het vervolgens uitvoeren.

Als je concepten wilt bedenken is het voor een groots deel talent.

Qua school, waar je enigsinds in conceptontwikkeling duikt is Willem de Koning en Rotterdam.. Je zou daar meer info kunnen vragen...

 

Groet, Alexander de Vos