Terug

Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten die in een commercial over cosmetica en hygiëne producten verwerkt worden?

Anouk en Juliette

Beste meneer/ mevrouw,

 

 Wij zijn havo 5 leerlingen. Dit jaar moeten wij een profielwerkstuk maken. Ons profielwerkstuk gaat over televisiereclames van cosmetica en hygiëne producten. Wij hebben 3 vragen en hopen dat u die voor ons zo uitgebreid mogelijk wilt beantwoorden:

 

-Voor wat voor een soort producten krijgt u de meeste opdrachten?

-Welke stappen gaan er aan vooraf om uiteindelijk tot een commercial te komen (met betrekking op  commercials over cosmetica en hygiëne producten)? 

-Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten die in een commercial over cosmetica en hygiëne producten verwerkt worden? 

 

Alvast hartelijk bedankt!

Mvg

 

Anouk en Juliette 


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Bij een profielwerkstuk wil ik graag een handje helpen:

 

-50% van de opdrachten bij ons betreft producten die voor de consument bedoeld zijn; de andere 50% zijn producten /diensten van bedrijf naar bedrijf;

 

-Of het nu cosmetica of wat voor product ook betreft, er gaat altijd een reclameplan met vooraf opgestelde doelstellingen aan de commercial vooraf . Hieruit rolt een consept waarin een onderscheidende factor op creatieve wijze vertaald wordt naar advertentie, audio- en/of video commercial. Bij de productie van de commercial zelf wordt altijd eerst een script gemaakt dat moet voldoen aan het reclameplan en consept. 

Daarna volgt er een casting van acteurs, uitzoeken locatie etc. Voorts de productie. Er komt best veel bij kijken....

 

-Bij ons is de leidraad altijd het reclameplan, waarin het consept met onderscheidende factor op creatieve wijze vertaald is. Doet er dus eignlijk niet toe wat het product is....