Terug

Welke reclames blijven hangen bij de kijkers en welke juist niet?

Patricia Ortez

1. Welke reclames blijven hangen bij de kijkers en welke juist niet?

2. Waar letten kijkers vooral op bij reclames?

3. Is het waar dat wanneer een reclame vaker wordt uitgezonden, deze ook meer effect heeft?

4. Zijn er perse reclames nodig om een product (van een bepaald merk) goed te laten verkopen?

5. Op welke doelgroepen richten reclamemakers zich?

6. Wat is het doel van reclamemakers?

7. Bereiken zij dat doel en hun doelgroep?

8. Welk effect heeft reclame op de Nederlandse samenleving?

9. Werken jullie ook samen met andere bureau’s?


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste patricia,

Goed dat je zo'n brede interesse hebt voor reclame maken!

1. In principe hoeft een reclame alleen maar te blijven hangen bij de doelgroep, die je aan wil spreken. Dit zijn immers de mensen die ook deze dienst of product gaan aanschaffen. Over het algemeen gebruiken we in nederland de Humor knop vaak in reclames. Maar het herhalen van een reclame is ook effectief om hem te laten hangen bij de kijker. Het menselijk brein is een ingewikkeld iets, dus zelfs al blijft een reclame niet bewust hangen....kan hij alsnog invloed hebben op je gedrag.

2. Waar let je zelf op bij het kijken van reclames? In principe vinden opdrachtgevers en reclamemakers 3 dingen belangrijk. Ten eerste, Valt de reclame jou op, ben je geinteresseerd en kijk je de commercial af. Ten tweede weet je van wie de reclame afkomt? En als laatste is de boodschap die reclamemakers willen overbrengen blijven hangen : Bijvoorbeeld het nieuwe product of dienst.

3. Mediabureaus hebben hier hele onderzoeken op los gelaten en over het algemeen zit de kracht zeker in de herhaling. Maar vlak creatief werk niet uit! ook een creatieve reclame met hoge likeability kan een extra positief effect hebben op het effect.

4. Als jezelf in de Albert Hein, Jumbo of zo loopt zul je ook merken dat er heel veel producten zijn. Over het algemeen kijken we minder op het schap naar nieuwe dingen. Bedrijven moeten dus hun innovaties of merken weer onder de aandacht brengen bij de consumenten. Over het algemeen kan je wel zien dat reclame een positef effect heeft op de verkopen van een product.

5.Op de doelgroep van het product of het merk. Maar soms ook op andere reclamemakers, als je mooi werk wil maken om een prijs ofzo te winnen :-)

 6. Ons Doel is het creatief communiceren over merken en producten, die de verschillende doelgroepen aanspreekt. Zo helpen we onze opdrachtgevers om meer producten te verkopen. Creatief wil je ook een signatuur ontwikkelen, dus wat is iets wat je in alle reclames van een bepaald bureau ziet.

7. Je bent zo goed als je laatste campagne en zodra je opdrachten krijgt en blijft krijgen, ben je op de goede weg. Over het algemeen wordt dit bepaald door de creatieve kwaliteit van de reclame die je hebt gemaakt.

8. Welk effect heeft het op jou? Reclame zet mensen wel in beweging om nieuwe producten te proberen of weer eens te kopen. Het heeft dus vooral effect op koopgedrag van consumenten.

9. Tegenwoordig werk je altijd samen met andere bureaus omdat je zelf niet alle technische kennis in huis hebt. Het kan ook zijn dat andere bureaus iets anders aanbieden dan een concept zoals bijvoorbeeld sampling of evenement promotie, die huur je dan apart in. Samenwerking tussen bureaus is een heel belangrijk onderdeel voor de succes van een campagne.

Nou Patricia, hoop dat zo je vragen beantwoord zijn!